Skalica doma podľahla Martinu, Žilina vyhrala v Trenčíne

15.09.2013 Celý región

Trenčín 15. septembra (TASR) - Zostavu Trenčína vystužili štyria slovenskí majstri sveta z Göteborgu a prispeli k tomu, že domáci už v 3. minúte otvorili skóre. Vo vyrovnanom zápase však hostia najskôr zlepenými gólmi v rozpätí 8 sekúnd stav otočili a hoci v závere úvodnej časti Trenčania ešte stihli vyrovnať, v 25. minúte Varga jedovatou strelou prekvapil Lašáka a Žilinčania sa opäť dostali do náskoku.

Žiadne z mužstiev si v priebehu zápasu nevedelo vynútiť súvislejšiu prevahu, takže stretnutie bolo neustále otvorené. Vývoj však na žilinskú stranu naklonil Linet po bleskovej kombinácii štvrtým gólom hosti v 47. minúte. Bojovní ale nesúrodí domáci na túto situáciu už nedokázali zareagovať, navyše zakrátko víťazstvo hostí ešte poistil Novák. Žilinčania na rozdiel od Trenčanov vedeli lepšie využívať svoje šance, trestali súperove chyby a to rozhodlo o ich triumfe.
 
Dukla Trenčín - MsHK DOXXbet Žilina 2:5 (2:2, 0:1, 0:2)
Góly: 3. Vaculin (Bustin), 19. Habšuda (T. Klíma, L. Klíma) - 16. Linet (Macejka, Drevenák), 16. Jarab (Rúfus, Valášek), 25. T. Varga (D. Buc), 47. Linet (Drevenák), 53. F. Novák (Kalla).
Vylúčení: 6:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Sčensný, Šefčík, 2307 divákov

Trenčín: Lašák - R. Lintner, Pozník, Čerešňák, Habšuda, E. Bagin, Novajovský - Komínek, Rastislav Pavlikovský, Rób. Petrovický - T. Troliga, Broska, M. Kalus - Palák, T. Klíma, L. Klíma - Bustin, F. Nemček, Vaculin

Žilina: M. Laco - Bajaník, Ostrčil, Marcel Šterbák, Rúfus, Leško, Dlouhý - F. Novák, Kalla, I. Dornič - D. Buc, Klouda, T. Varga - Drevenák, Linet, Macejka - Kropáč, Valášek, Jarab 
 
Róbert Kaláber, tréner Dukly: "Toto stretnutie sme nezvládli psychicky a ani po rýchlo strelenom úvodnom góle sme sa nedokázali upokojiť. Súper nám potom gólovo ušiel a robili sme aj herné chyby. V strednom pásme nás hostia prečíslovali. V tomto stretnutí sme mali možno až priveľký rešpekt."

Jan Neliba, tréner Žiliny: "Sme spokojní s tým, že sme ukázali dobrú a organizovanú hru a že sme dokázali reagovať na gól domácich z úvodu zápasu. Podarilo sa nám otočiť výsledok, pri niektorých situáciách nás výdatne podržal brankár Laco, takže naše víťazstvo je zaslúžené."


Skalica podľahla Martinu 1:2
Skalica 15. septembra (TASR) - Prvý zápas tohto ročníka Extraligy začali Skaličania v dobrom tempe a hneď v úvode sa ujali vedenia po strele Stielera. Hostia postupne vyrovnali hru, prišla ich presilovka a bolo vyrovnané. Martinčania mali ďalšiu výhodu presilovej hry, ale tentoraz ich domáci nepustili do výraznejšej šance. Druhú tretinu začali Skaličania ofenzívou a hneď v úvode pohrozil Lažo. Vzápätí nasledovala presilová hra domácich, ale z nej vážnejšie bránku hostí neohrozili. Hra sa postupne vyrovnávala, i keď domáci mali miernu prevahu. V závere tretiny mohol zvýšiť Lažo, ktorý nastrelil žrď Šúrekovej brány.

Martinčania sa z tlaku vymanili len pri svojich presilových hrách, ich streľba však bola neúčinná. Aj Skaličania spálili rad svojich šancí a po 2. tretine bol stav 1:1. V úvode tretej tretiny domácu obranu potrápil Themár, ale gól z toho nebol. V nasledujúcich minútach mali Skaličania výhodu dvoch presiloviek, ale po chybe na modrej čiare inkasovali, keď Markovič v otočke zasunul puk za Lipovského chrbát. V závere domáci zrýchlili hru, zvýšili tlak, ale museli čeliť nebezpečným brejkom súpera. A tak im ani záverečná hra bez brankára nevyniesla vytúžený vyrovnávajúci gól a po vyrovnanom priebehu sa stretnutie skončilo výhrou hostí.
 
HK 36 Skalica - MHC Mountfield 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Góly: 3. Stieler (Lažo) - 8. Tupý (Matejka, Galamboš), 46. Markovič
Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Baluška - Holienka, Valach, 1641 divákov

Skalica: Lipovský - Vyrůbalík, Barák, M. Srnec, L. Kozák, Staňo, Ketner - Lažo, R. Školiak, Preisinger - Obdržálek, Stieler, M. Sloboda - Kutálek, B. Mráz, Šátek - Kuľha, Jankovič, Romančík

MHC Mountfield: Šúrek - Matejka, Tupý, A. Novotný, I. Ďatelinka, Brcko, Imrich - Markovič, Galamboš, Važan - Themár, M. Beran, Jurášek - Perniš, Fujerík, Šugár 
 
Josef Turek, tréner Skalice: "Bol to vyrovnaný zápas. Rýchlo sme dosiahli vedenie, ale potom sme nedali góly z vyložených šancí a na krásu sa vyhrávať nedá. Prvý zápas sme prehrali a s tým nie sme spokojní. Chceli sme odštartovať víťazstvom."

Daniel Babka, tréner Martina: "Dostali sme sa od začiatku pod tlak, no aj my sme si vypracovali niekoľko šancí. V druhej tretine sme mali veľké šťastie, lebo Skalica hrala silnú nátlakovú hru. V tretej tretine sme to obetavosťou dotiahli do víťazného konca, čo nás určite teší a chlapcom patrí vďaka za bojovný výkon."


Poprad prehral s Košicami 1:3
Poprad 15. septembra (TASR) - Cestu na zimný štadión v Poprade si našla početná skupina hokejových fanúšikov, ktorí boli zvedaví, ako počas leta pripravili ich tímy. Úvod z ríše rozprávok zaznamenali vicemajstri z Košíc, keď sa už v 43. sekunde presadil z tesnej blízkosti navrátilec Jiří Bicek. Následne domáci zapli na vyššie obrátky, výsledkom čoho boli sľubné šance na vyrovnanie z hokejok hráčov prvého popradského útoku. Po vyrovnaní volal najmä únik Mlynaroviča v presilovke, či pekná individuálna akcia Adama Lapšanského. Zahrmieť mohlo aj na druhej strane, keď Jenčíkovi nedovolil zvýšiť domáci brankár Sidor.

Aj vstup do druhej tretiny vyšiel lepšie Košiciam. V 25. minúte zvýšil presnou strelou švihom z medzikružia Sojčík - 0:2. Po tomto góle už mali jasne navrch oceliari. Popradčania síce bojovali, ale výraznú šancu si vypracovať nedokázali. Košice dostávali obranu kamzíkov pod tlak, z čoho pramenilo niekoľko hrubých chýb. Jednu z nich dokázal využil Pašek, keď dostal puk do pravého kruhu a zavesil ho do Sidorovej šibenice - 0:3. Domácich hnali za znížením diváci, ale šance si dokázali vypracovať až v samom závere tretiny počas presilovej hry. V nej puk do opustenej Hylákovej svätyne nedostal ani Mlynarovič s Lapšanským najmä vďaka obetavosti košických obrancov.

Tretie dejstvo sa nieslo v duchu profesorského dohrávania zápasu zo stany vicemajstra z Košíc. Náboj do zápasu vrátil až gól Takáča v 47. minúte, ktorý patril do kategórie šťastnejších. Domáci pridali ešte viac na bojovnosti, v dôsledku čoho pribúdalo nervozity a šarvátok. Za zmienku stála len šanca Belluša, jeho strela skončila v Hylákovej maske. Kozmeticky upraviť výsledok rozhodnutého zápasu mohol Matis a v samom závere Pašek, ich strely len tesne minuli popradskú bránku. Košice si vo svojom úvodnom zápase extraligy pripísali zaslúžené tri body do tabuľky.
 
HK Poprad - HC Košice 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Góly: 47. S. Takáč (Matúš Paločko, Jabrocký) - 1. Bicek (Sojčík, T. Marcinko), 25. Sojčík (T. Marcinko, Bicek), 35. Pašek (Hrnka, M. Novák)
Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Gavalier, Tornay, 1610 divákov

Poprad: Sidor - Fabian, R. Suchý, Kasík, McNamara, Kurali, D. Brejčák, Gáborčík, Nitriansky - Lapšanský, Mlynarovič, A. Kroták - Drábek, L. Paukovček, T. Sýkora - Matúš Paločko, S. Takáč, Jabrocký - M. Nagy, Belluš, R. Schneider

Košice: Hylák - Cebák, Štrbák, M. Novák, Šeda, Deyl, Macejko, Martin Chovan, Hinďoš - R. Jenčík, Pašek, L. Nagy - Bicek, T. Marcinko, Sojčík - Spilar, Hrnka, P. Bartoš - R. Konečný, Češík, Matis
 
Milan Jančuška, tréner Popradu: "Do zápasu sme mali zlý vstup po zbytočnom faule. Inkasovali sme rýchly gól, ktorý nami otriasol. Mali sme šance zrovnať stav v prvej tretine. S takým súperom, akými sú Košice treba využiť každú šancu. Z pohľadu vývoja hry bol dôležitý druhý košický gól. Zníženie prišlo neskoro. Košice sú favoritom celej ligy a zaslúžene vyhrali."

Anton Tomko, tréner Košíc: "Využili sme hneď prvú presilovú hru. Potom nás zbrzdili zbytočné vylúčenia, vyviedlo nás to z tempa. V druhej tretine sme pridali dva góly, čo nás uspokojilo. Do tretej sme šli hlavne s tým, aby sme neinkasovali. Zápas sme mali jasne pod kontrolou aj napriek zníženiu Popradu. Do Popradu sme si prišli pre víťazstvo a sme radi, že sa nám to podarilo."


Zvolen vyhral nad Nitrou 2:0

Zvolen 15. septembra (TASR) - V úvode stretnutia slávnostne vyvesili dres bývalého slovenského reprezentanta a hráča Zvolena Ladislava Čierneho. Vo vyrovnanom zápase domáci vystrelil na súperovu bránku až v 6. minúte, ale brankár Kristian Podkonického strelu vystihol. Vzápätí Stümpelov nájazd brankár Šimko zneškodnil a po Ďalogovej strele zazvonila žŕdka súperovej bránky. V závere prvej tretiny na Podkonického delovku vytiahol Kristian semafór. V druhej tretine mali domáci výhodu o dvoch hráčov, ale hostia sa ubránili.

V 34. minúte netrafil Sikela prázdnu bránku. V 44. minúte vytiahol obranca Juraško puk spred domácej bránkovej čiary. O minútu neskôr zaznamenal prvý gól zápasu L. Zuzin, keď zužitkoval Sikelovu prihrávku spoza bránky. Vzápätí na druhej strane nastrelil žŕdku domácej bránky Kováčik. Zvolenčania opäť hrali presilovku 5:3, ale tentokrát ju využil strelou spoza kruhu Juraško. Nitrania hrali v závere power play, ale gól už nepadol. Hostia mali v zápase viac striel na bránku, domáci však svoje menšie šance dvakrát využili.
 
HKm Zvolen - HK Nitra 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Góly: 45. Ľ. Zuzin (Síkela), 55. Juraško (J. Mucha, Podkonický)
Vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff - Rovenský, Smerek, 2030 divákov

Zvolen: M. Šimko - L. Pokovič, Juraško, Hraško, J. Hertl, Ťavoda, J. Mucha, Pichnarčík, Pospíšil - P. Zuzin, Brabenec, V. Baláž - Škvaridlo, Podkonický, Martin Ďaloga - Ľ. Zuzin, M. Jurík, Síkela - Čanky, Huňady, Puliš

Nitra: Kristan - P. König, Rais, Milo, Nádašdi, Ordzovenský, M. Bača, Ďurkech - Pupák, T. Chrenko, M. Kováčik - R. Tománek, Stümpel, L. Novák - B. Rapáč, Martin Segľa, Štumpf - Piačka, Kmeč, Bajtek
 
Lubomír Oslizlo, tréner Zvolena: "Mali sme proti sebe kvalitného súpera, ktorý bol nepríjemný, ale zvládli sme to. Zachytal nám brankár. Keď sme dali prvý gól, súper musel otvoriť hru."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Podľa môjho názoru to bol dobrý, vyrovnaný zápas. Mali sme blízko ku gólom, ale naši nemali dobrý dôraz, taký aký potrebujeme."


Piešťany po predĺžení vyhrali nad Banskou Bystricou 3:2
Piešťany 15. septembra (TASR) - Skóre zápasu otvoril už v 3. minúte hosťujúci Kafka, ktorý si nakorčuľoval medzi dvojicu domácich obrancov, naznačil strelu a pomedzi betóny prekonal Tomeka – 0:1. V 7. minúte išiel na trestnú lavicu práve Kafka, ale domáci nevyužili presilovku, práve naopak, mohli inkasovať, keď po hrubej chybe nepridal druhý gól Handlovský. V 10. minúte bola prerušená hra na dlhšie, keď Styk narazil na mantinel Šišovského, čo nevydržalo plexisklo a rozbilo sa. V 12. minúte prihral pred bránku Stupkovi Holovič, ale piešťanský hráč minul. V 14. minúte zobral puk za vlastnou bránkou Zigo, prešiel s ním cez celé ihrisko a svoje sólo zakončil strelou nad Tomekove rameno – 0:2.

V druhej tretine to bol výslovne boj piešťanských hráčov s hosťujúcim gólmanom Kalembom. Ten najskôr vychytal celú prvú útočnú formáciu, po nich aj Stupku a nestačil iba na Salijiho, ktorý v 28. minúte prekľučkoval cez dvoch obrancov a prekonal aj Kalembu – 1:2. Následne to boli opäť chvíle hosťujúceho gólmana, ktorý zvládol aj nájazd J. Ručkaya. Bystričania v druhej tretine prakticky vážnejšie neohrozili Tomeka.

V úvode tretej tretiny dostali Piešťany možnosť vyrovnať, keď si Bystričania nedali pozor a museli hrať v oslabení za príliš veľa hráčov na ľade. Až piatu presilovku Piešťanci využili, keď od modrej čiary napriahol Valábik a jeho strelu tečoval do siete Nemec - 2:2. Hostia sa opäť osmelili až v 53. minúte, ale Zigo minul bránku. V samom závere sa dvakrát zastreľoval Heizer a puk iba tesne minul Tomekovu bránku.

V predĺžení sa v útočnom pásme dostal k odrazenému puku Valábik a jeho strelu si zrazil do vlastnej siete Michal Hudec – 3:2.
 
ŠHK 37 Piešťany - HC‘05 Banská Bystrica 3:2 po predĺžení (0:2, 1:0, 1:0 - 1:0)
Góly: 28. S. Saliji (T. Melichárek, Valábik), 46. V. Nemec (Valábik, S. Saliji), 64. Valábik (Stupka) - 3. Kafka (M. Hudec, Bambúch), 14. Zigo
Vylúčení: 1:6 na 2 min, navyše J. Ručkay (Piešťany) 10. min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner - M. Orolín, J. Tvrdoň, 1556 divákov

Piešťany: T. Tomek - Valábik, A. Drgoň, R. Filip, Brňák, Biro, Škadra, Cuník, Bučka - Melichárek, V. Nemec, S. Saliji - J. Románek, M. Bartánus, J. Ručkay - Stupka, Holovič, Lušňák - Chylo, Toman, Šišovský

Banská Bystrica: Kalemba - Saracino, Meland, Bambúch, Styk, Rosandič, Zošiak, Fajčák - M. Hudec, White, Kafka - Handlovský, Heizer, R. Macík - Matúš Chovan, Zigo, Lamper - Dolník, Hegyi, Kadura 
 
Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Mali sme dobrý začiatok a prvých 15 minút úvodného dejstva sme hrali to, čo sme chceli. Potom sme nepochopiteľne prestali korčuľovať. Súpera sme svojou neaktivitou a zbytočnými vylúčeniami dostali na koňa."

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "Hral sa, na to, že ide iba o prvé kolo, veľmi atraktívny hokej. Šance boli na oboch stranách. My sme v prvej tretine z dvoch chýb dvakrát inkasovali, čo nás dostalo na kolená, ale chalani sa nevzdali. Znížili sme na 1:2, prišlo však zranenie Chyla, tak sme stiahli hru na tri päťky a už to bola iba naša hra proti brankárovi Banskej Bystrice. V záverečnej časti sa nám podarilo vyrovnať a v predĺžení strhnúť výhru na svoju stranu. Klobúk dolu pred chalani, dnes si dva body vydreli."
 

Vyberte región

mark